Vikingbageren​ i Roskilde

Hvem er vi?​

Nordisk brød - Det gode håndværk

På bagermester Chr. Jepsens Schmidts fuglekongeskive fra 1869 ser man fra Maglekilde udover markerne, Sct. Jørgensbjerg kirke og Roskilde fjord i horisonten. På markerne, hvor køerne græsser, ligger i dag, op til Byparken, Vikingbageren. Navnet er inspireret af vikingernes betydning for området. Dette er ikke mindst for byen markeret ved Vikingeskibsmuseet, der har ligget ved fjordens bund siden 1969.


Ved foden af Tuttesti var der gennem mange år ishus og pølsebar til at tilfredsstille sultne gæster ved byparkskoncerterne, gæster på Fjordvilla og andre med hang til de traditionelle danske lækkerier. I dag har den del af forretningen udlejet. Den har som så mange andre skiftet karakter til pizzaria, shawarma, durumruller og andet inspireret af den mangfoldighed, den moderne verden tilbyder.

Historien om Vikingbageren og dens ejer Michael Søndergård

I 2006 blev den hidtidige privatbolig til kombineret bageri og smørrebrødsforretning. Sidstnævnte var i drive-in form, hvor kunderne kunne bestille og betale maden ved en rude og få den udleveret ved den næste. Konceptet er stadig velkendt fra burgerbarer. Smørrebrødsforretningen ophørte hurtigt, og siden er det Vikingbageren, der har tilfredsstillet kunderne. I 2016 overtog Michael Søndergård forretningen. Med en baggrund inden for IT og økonomi havde Michael kommet i forretningen, og havde i en årrække fungeret som rådgiver for den tidligere ejer. Da muligheden bød sig, købte Michael ejendommen og det velkendte bageri.

​Ved overtagelsen blev det hidtidige personale tilknyttet. Sammen udgør de et fantastisk team, der brænder for deres arbejde og tror på det, de laver. Michael, der ikke er faguddannet og har andre aktiviteter, er selv at finde i forretningen jævnligt, og har dermed føling med virksomheden og kendskab til kunderne.

Virksomheden er efter ejerskiftet fortsat med det gamle koncept, men forandringer er også sket. Opskrifterne er på enkelte punkter ændret, og ikke mindst er der kommet andet mel til. Melet er rent dansk fra enkeltgårde der ikke er sprøjtet. Hver enkelt gård er kendt for bageren, hvilket giver en sikkerhed for kvaliteten.

Vikingbagerens specialiteter og service

Blandt andre nye tiltag kan nævnes mulighed for udbringning af brød om søndagen. Bestilles der i forretningen eller på hjemmesiden senest lørdag, er der sikkerhed for at modtage varerne senest søndag klokken 8. I sommerperioden er det muligt at nyde det gode brød og en kop kaffe i gårdhaven, der støder op til Tuttesti.

Brødet hos Vikingbageren er kendt for sit fuldkornsmel, de mange kerner, det grove og surdejen. Brødet bages i stenovne, der sikrer brødet mod tvangshævning. Forretningen lægger vægt på god service og venlig betjening. Inspireret af vikingerne bærer produkterne gamle nordiske navne som Freja, Loke, Heimdal, Odin og Thor. Der bages også godt wienerbrød, ligesom der blandt andet sælges juice, mælk, ost og smurt brød.​

Vegansk brød og kage

Hvis du er vegansk eller har en plantebaseret diæt, behøver du ikke at gå på kompromis med din smagsoplevelse. Vores bageri tilbyder veganske brød og kager.

Lavet med kærlighed

Vi har en stærk overbevisning om, at den eneste måde at lave lækkert bagværk på er ved at bage alt fra bunden med den kærlighed og omhu, som vores kunder fortjener.

Anmeldelser​

Hvad siger vores kunder?

Supergodt brød

"En vaskeægte bager. Godt... Nej... SUPERGODT brød. Gamle kendinge, nye brød, de bedste fra fortid og nutid, og så er par ting jeg aldrig har set andre steder: Tebirkes med appelsin eller tebires med makron... mums!

Glem alt om bakeoff fra skattelybagere og støt en lokal... Og støt din egen livsglæde.... Spis et stykke wienerbrød"

Johnny Larsen

Bedste og mest unikke

"Roskildes suverænt bedste og mest unikke bager. Ikke blot på grund af alle de opfindsomme navne (alle brød og boller har navne der stammer fra Nordisk mytologi, ligesom livets træ, Yggdrasil er malet ud over alle væggene), men også fordi det reelt er andre, og i min vurdering bedre, blandinger af korn, frø og mel han bruger.

Jeg bor ikke længere i Roskilde, men skal jeg købe brød i Roskilde i dag, kunne jeg ikke drømme om at købe andre steder."

Troels Faurskov

Smagte fantastisk!

"Helt fantastisk lækkert udvalg af lækre basser og kager, købte mig en ordentlig omgang og det smagte fantastisk!

Der var et helt væld af veganske muligheder og ekspedienten var SÅ venlig og serviceminded."

Jacob Lehrmann

kontaktoplysninger

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Vikingbageren

Sankt Clara Vej 12, 4000 Roskilde

Klik her for rutevejledning

Kontaktinformation

Telefon: 21 96 97 00

Email: snaseemsyed@outlook.com

Åbningstider

Mandag - Fredag: 05.00 - 16.00

Lørdag og Søndag: 05.30 - 16.00